top of page

Motosiklete binmek için çalış, motosikletinle işe git!


İşe motosikletimle giderken yolda bana eşlik eden motosikletlerin sayısıdaki artışı gördükçe keyifleniyorum. Motosiklet kıyafetleri satan Minesota’lı Aero Desing and Manufacturing şirketinin 1989-1991 yılları arasında sattığı t-shirt’lere yazdığı reklam sloganı, kafaları karıştıran bir paradoks gibi görünse de bizim gibi motosiklet sevdasına yakalanmışların bire bir ruhuna hitap ediyor. “Motosiklete binmek için çalış, motosikletinle işe git!”

Amaçla aracın iç içe girdiği bu “Motorla işe gitme” fikri, 1992 yılında, Road River motosiklet dergisi editörü Fred Rau’ya, ulusal bir “motosikletle işe git” günü çağrısı yapmak için ilham kaynağı oldu ve makalesinde “yılın bir günü insanlar işe motosikletleriyle gidiverse ne kadar da iyi olurdu.” diye yazıverdi. Bu fikir motorseverler arasında hemen karşılık buldu ve 22 Haziran 1992 tarihinde yoğun bir katılımla ilk “Motosikletle İşe Gitme Günü-” düzenlendi. Motorseverlerin içtenlikle katıldığı bu etkinlik, bu yıl ülkemizde de düzenlenmeye çalışıldı; ancak etkili bir katılım gerçekleşmedi. Neden? Organize olabilme becerisine sahip olmadığımız için mi? Sanmam, çünkü internet sayesinde Türkiye’deki en güçlü iletişim ağına sahip grupların başında geliyoruz. Sorun, toplumsal hareketlere karşı pozitif refleks geliştirebilme yeteneğinden yoksun olmamız.

Motosiklet kullanıcıları olarak birçok sorunumuz var. Yolda diğer sürücüler tarafından araç yerine konmazken boğaz köprülerinden geçerken otomobillere eş tutuluyor; güvenli sürüş sınırları içinde hız yaparken traktör yerine konuluyor; park sorunumuz görmezden geliniyor; yüksek ve ekstra vergilere maruz kalıyoruz. Peki, bireysel çıkışların dışında ne yapıyoruz? Hiç!

İngiltere’de motorseverlerin sürüş keyfini kaçıran kanunlara, tutum ve davranışlara karşı onları korumak, haklarını genişletmek amacıyla oluşturulan ve bu amaçla lobi faaliyetleri yürüten The Motorcycle Action Group - MAG’ın kuruluş yılı 1973. Ve geldik 2006’nın sonuna İngiltere’de siyasi partiler gibi güçlü bir örgüte sahip olan, 50.000’den fazla üyesiyle motosikletçilerin haklarını her türlü platformda koruyan MAG’ı düşününce diyorum ki bizim daha gidecek çok yolumuz var. Bunun için iyisi mi siz, işe motosikletle gitmeye devam edin; buna Türkiye’nin çok ihtiyacı var.

Motorunuzun ve yaşam sevincinizin hep “on” olması dileğiyle...


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page