top of page

Almak ya da Almamak!


Doğa, savaşılması gereken bir düşman değil de her fırsatta kent yaşamının kaotik ortamından kaçıp huzur bulduğun bir dost ise motosiklet seçiminde tercihini belirleyen önemli faktörlerden biri de, şüphesiz bu dostluktur. En zor şartlarda bile pozitif kalabilmeyi başabiliyorsan hayatta, hedefe değil de yola odaklanarak ondan kendine pay çıkarıp mutlu olabiliyorsan eğer, motosiklet tercihini belirleyen belki de deneyli motosikletçilerin “başına iş alırsın” dediği bir motosiklet olacaktır. Savaşıyorsan her cephede kendi kendinle, sahip olduğun güç sana yetmiyorsa bir türlü, senin de seçimin güçten yana olacaktır elbette. Üstelik bu güç, bazen beygir gücü, bazen de markanın gücü olarak karşına çıkacaktır.

Şüphesiz motosiklet seçiminde buna ayırdığın bütçen de bir başka belirleyen olarak çıkacak karşına. Öyle ya da böyle, naif veya rasyonel, bilinçli veya çılgınca hangi biçimde olursa olsun kararını verip motosiklet aldığında kendini onunla var edersin. Motosiklet, senin bir parçan haline gelir. O seni tanımlar, sen onunla var olursun. İhtiyaçlar, talepler, beklentiler, ekonomik şartlar değişir, sen de bu değişime ayak uydurur yine bir başka motosiklet seçimi yaparsın. Hatalı bir seçim mi yaptın, değiştire değiştire elbet bulursun doğrusunu. O an geldiğinde dersin ki, “bu motosiklet var ya, beni hayata bağlıyor”.

Ancak bir başka tercih daha vardır ki, motosiklet seçiminden daha önemlidir ve daha hayatidir. Çünkü bu seçim seni gerçekten hayata bağlar. Motosiklet eğitimi almalı mısın, almamalı mı?

……………………………..……………………………..……………………………..……………………………..……………………………..……………………..................................................................................................................................

Bu iki boş satır, bu konuyu düşünmeniz için. Eğer egonuzun esiri olup “alt tarafı iki teker, eğitim beni gerer” diyorsanız bilmelisiniz ki eğilip bükülmeyen tüm fidanlar, kırılma korkuyla hep gelecek fırtınayı bekler.

Kendisini kanıtlamış kurum veya özel eğitmenden alacağınız başlangıç ve buna bağlı ileri sürüş eğitimleri sonunda kazanacağınız yetenekler, motosikletle aranızda uzun yıllar kopmayan, daha sağlıklı, daha tutkulu bir ilişki kurmanızı sağlar. Ancak bu noktada gözden kaçırmadan mutlak yanıtlanması gereken kritik bir başka soru daha var: Motosiklet eğitimini NİÇİN almak istiyorsunuz? Bu sorunun yanıtı her koşulda güvenli sürüş olmalıdır. Çünkü diğer tüm yanıtlar ikinci derece öneme sahiptir. Bu ister hakimiyet duygusunu artırmak, ister sınırlarınızı genişletmek, isterseniz de yarış pilotu olmak olsun, hiç fark etmez. “Almak ya da almamak – olmak ya da olmamak” bütün mesele güvenli sürüş biline sahip olup onu hiç kaybetmemektir.

Motorunuzun ve yaşam sevincinizin hep “on” olması dileğiyle...

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page