top of page

Hangi yüzle çıkıyorsunuz karşımıza?


(Başka bir deyişle markanız ne ifade ediyor bize?)

Daha önce hiç karşılaşmadık, ne adınızı duyduk, ne de sanınızı. Hakkınızda hiçbir bilgiye sahip değiliz. Büyük olasılıkla hiç beklemediğimiz bir anda burun buruna geleceğiz bir sokak köşesinde. Siz hızla yanımızdan geçerken arkanızdan baka kalacağız bir süre. Ya birilerine benzeteceğiz sizi, ya da boş verip yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimsenin sizi tanımadığı ve sessiz sedasız taşındığınız bu mahallede yaşamaksa niyetiniz, karşımıza nasıl çıkmak istediğinize karar verip iletişime geçmelisiniz. Yoksa hiç kimse tarafından ciddiye alınmaz, aramızda dolaşan bir yabancı olarak kalır, kısa sürede unutulup gidersiniz. Hele bir de dünyanın dört bir yanına yayılmış, köklü ve güçlü bir akrabanız yoksa size sırt çıkacak, ben filancalardanım diyemiyorsanız, onun ününden şöhretinden yararlanamıyorsanız; vay halinize!

Karar verin! Birbirini taklit eden, benzer özelliklerde benzer modellerin piyasaya sürüldüğü motosiklet sektöründe amacınız, yükselen trend’ten istifade edip sıradan bir ürün mü satmak; yoksa sizi farklılaştıracak benzersiz bir markaya mı sahip olmak? Motosiklet dünyasının aktörleri arasında yer almak istiyorsanız, markalaşmak için bugünden kolları sıvamalısınız. İnsanlar hakkınızda ne düşünsün istiyorsunuz, kimlere sesleniyorsunuz, ne söylüyorsunuz, sizi farklı kılan özellikler ne, neler vaat ediyorsunuz? Bunun gibi onlarca sorunun yanıtını biz motorseverlere verebilmelisiniz ki sizi mahallemizden biri gibi görebilelim.

“Kaliteli ama ucuz motosiklet satıyorum” demeyin. Yemezler! Bunu söyleyen başkaları da var; inandırıcılıkları da hayli tartışmalı! Unutmayın, insanoğlu motosiklet kullanmaktan çok hoşlanıyor, ama markasına güvendiği motosikleti kullanmaktan çok daha fazla hoşlanıyor. Bu zevki tatmak için aynı özellikte başka seçenekler olsa bile mali açıdan fedakarlık yapmaktan da çekinmiyor.

Niye? Çünkü, kullanıcısının zihninde doğru konumlanmış, doğru bir söylemi olan, bayisinden servisine her alanda tutarlılık sergileyen bir motosiklet markası, ürün haricinde başka şeyler de sunabiliyor. Örneğin, güven duygusu! Düşünsenize kim güvenmediği bir motosiklete binmek ister ki?

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page