top of page

Bu bir ihbar mektubudur!


Bunların kimisi zaman içinde hayat buldu, kimi bürokrasi çarkında kayboldu. Ancak bu kez bir öneride değil, bizzat uyarıda bulunmak istiyorum. Bu durumu ister ihbarcılık, ister ispiyonculuk, ister jurnalcilik olarak adlandırın. Önem alınmazsa ve yasal tedbirlere başvurulmazsa eğer, motosiklet kullanıcıları arasında hızla yayılan sinsi bir virüs, tüm ülkeye yayılacak.

Motosiklet dünyasında kural tanımamazlıkla başlayan ve hemen ardından “kuralsızlığın kural” haline geldiği bir döneme girdik. Siz de fark etmişinizdir. Kırmızı trafik ışığı, özellikle motosikletli kuryeler için hiçbir anlam ifade etmiyor. Tek yön deseniz hiç duymamış gibiler. Kaldırımda yayaları sıyırırcasına motosiklet kullanmak ise rutinleri. Bundan daha doğal ne olabilir ki? Kask konusuna ise hiç girmiyorum. Trafik kurallarını ihlal etmelerine, mal ve can güvenliğini tehlikeye atmalarına neden olan birçok bahane sıralayabiliriz hemen şuracıkta. Acil yetiştirmesi gereken evraklar, acıkan müşteriye hızlı servis, sallanma diye fırça atan patronlar, servis sayısıyla oranlı ücretlendirme vesaire vesaire… Sanmayın ki kural tanımamazlıkta tek suçlu kuryeler. Buna sen ben hepimiz dahiliz. Motosiklet kullanıcılarının trafik kurallarını ihlal etmesi dikkat çekecek kadar yoğunluk kazandı. Bunun da nedeni trafik kurallarına uymamanın dayanılmaz cazibesi. Zamandan kazandırıyor, yoğun trafikte beklemeyi ortadan kaldırıyor, sizi uyanık ve akıllı, trafik kurallarına uyanları ise salak yerine koyuyor. Bir yönüyle intikam hissini gıdıklayıp rahatlamanızı sağlıyor. Bu duruma dur diyen olmayınca da bu sinsi virüs, motosiklet kullanıcısından bir diğerine sıçrayıp yayılıyor.

Peki, ne olacak bunun sonu? Şüphesiz can ve mal kayıpları yaşanacak. Sürekli kural ihlali olağanlaştığı an, bilin ki algınız da aynı anda körelmeye başlar. Kavşaklardan artık daha dikkatsiz geçmeye başlarsınız. Yoğun trafikte ilerlemek için araçlar arasında veya kaldırımla araçlar arasındaki en dar alanlarda bile dikkatli ilerlemeyi bir kenara bırakıp her geçen gün biraz daha sürat yaparsınız; ta ki kaza yapıncaya kadar. İşte bu noktada söyleyebileceğiniz, savunabileceğiniz hiçbir şey yoktur artık.

Bu tatsız duruma düşmemek için iyisi mi, siz siz olun; trafik kurallarını ihlal etmenin cazibesine kapılıp da tedbiri elden bırakmayın.

Motorunuzun ve yaşam sevincinizin hep “on” olması dileğiyle...

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page